Medaljoni od pirinča i oslića
Za 4 osobe:
- 400 g filea od oslića,
- 320 g pirinča,
- kocka za supu od povrća,
- glavica luka,
- maslinovo ulje,
- 200 g dimljenog tofu sira,
- malo prezli,
- 0,5 dl suvog belog vina,
- 150 g pečenog susama,
- so i biber.
Na vrelom ulju kratko propržite sitno iseckani luk i komadiće ribljih filea. Dodajte pirinač, smanjite temperaturu i pržite pet minuta. Prelijte vinom, sačekajte da ispari i postepeno sipajte 1 l supe od povrća iz kocke. Kuvajte uz stalno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Posolite, pobiberite, dodajte strugani tofu sir, sklonite s ringle, dodajte kašiku maslinovog ulja, promešajte i ostavite da se hladi. Kašikom vadite male količine ove mešavine, formirajte medaljone, svaki uvaljajte u mešavinu prezli i pečenog susama i pržite 5 minuta na umerenoj temperaturi, pažljivo ih okrećući da porumene sa svih strana. Pržene medaljone ređajte na upijajući papir da se dobro ocede. Prelijte sosom po vašem ukusu i servirajte.
0 comments:
Post a Comment