Friday, May 10, 2013

Medaljoni od pirinča i oslića

Medaljoni od pirinča i oslića


Za 4 osobe:
  • 400 g filea od oslića, 
  • 320 g pirinča, 
  • kocka za supu od povrća, 
  • glavica luka, 
  • maslinovo ulje, 
  • 200 g dimljenog tofu sira,
  •  malo prezli, 
  • 0,5 dl suvog belog vina, 
  • 150 g pečenog susama, 
  • so i biber.
Na vrelom ulju kratko propržite sitno iseckani luk i komadiće ribljih filea. Dodajte pirinač, smanjite temperaturu i pržite pet minuta. Prelijte vinom, sačekajte da ispari i postepeno sipajte 1 l supe od povrća iz kocke. Kuvajte uz stalno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Posolite, pobiberite, dodajte strugani tofu sir, sklonite s ringle, dodajte kašiku maslinovog ulja, promešajte i ostavite da se hladi. Kašikom vadite male količine ove mešavine, formirajte medaljone, svaki uvaljajte u mešavinu prezli i pečenog susama i pržite 5 minuta na umerenoj temperaturi, pažljivo ih okrećući da porumene sa svih strana. Pržene medaljone ređajte na upijajući papir da se dobro ocede. Prelijte sosom po vašem ukusu i servirajte.

0 comments:

Post a Comment