Saturday, May 18, 2013

Riblji fileti u sosu od paradajza

Riblji fileti u sosu od paradajza



Za 4 osobe:

  • 600 g fileta oslića, 
  • 400 g gotovog paradajz sosa, 
  • glavica luka, 
  • čen belog luka, 
  • pola veze peršuna, 
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  •  malo brašna, 
  • ulje za prženje, 
  • so i biber.


Riblje filete operite, osušite, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju da porumene sa obe strane. Pržene filete ređajte na upijajući papir da se ocede. Crni i beli luk usitnite i zajedno pržite u posebnom tiganju na vrelom maslinovom ulju. Kada se luk zacakli, dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i kuvajte 10 minuta na jakoj temperaturi, uz stalno mešanje. Dodajte oceđene filete, kuvajte još minut-dva, pospite iseckanim peršunom i odmah servirajte uz prilog od barenog krompira.

0 comments:

Post a Comment