Za 4 osobe:
- 600 g fileta oslića,
- 400 g gotovog paradajz sosa,
- glavica luka,
- čen belog luka,
- pola veze peršuna,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- malo brašna,
- ulje za prženje,
- so i biber.
Riblje filete operite, osušite, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju da porumene sa obe strane. Pržene filete ređajte na upijajući papir da se ocede. Crni i beli luk usitnite i zajedno pržite u posebnom tiganju na vrelom maslinovom ulju. Kada se luk zacakli, dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i kuvajte 10 minuta na jakoj temperaturi, uz stalno mešanje. Dodajte oceđene filete, kuvajte još minut-dva, pospite iseckanim peršunom i odmah servirajte uz prilog od barenog krompira.
0 comments:
Post a Comment