Friday, May 17, 2013

Oslić u medu

Oslić u medu



Potrebno je:

  • 400 g fileta oslića, 
  • 250 g šampinjona, 
  • 2 krompira, šargarepa, 
  • kašika meda, 
  • kašika suvog začina, 
  • 1 dl belog vina, 
  • peršun, 
  • biber, 
  • mlevena paprika i
  •  ulje.


Filete oslića blago istucajte tučkom, pospite suvim začinom, biberom, mlevenom paprikom i ostavite da odstoje 20 minuta. U međuvremenu isecite šampinjone, izdinstajte ih na vrelom ulju, dodajte suvi začin, pobiberite, stavite iseckani peršun, mlevenu papriku, promešajte i sklonite s ringle. Svaki file premažite s malo meda, nanesite sloj pripremljene smese od šampinjona i urolajte. Vatrostalnu činiju podmažite uljem, pa poređajte kolutiće krompira i kockice šargarepe. Pospite suvim začinom, odozgo poređajte rolovane filete, prelijte vinom, sipajte pola čaše vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni. Servirajte uz zelenu salatu.

0 comments:

Post a Comment