Potrebno je:
- 400 g fileta oslića,
- 250 g šampinjona,
- 2 krompira, šargarepa,
- kašika meda,
- kašika suvog začina,
- 1 dl belog vina,
- peršun,
- biber,
- mlevena paprika i
- ulje.
Filete oslića blago istucajte tučkom, pospite suvim začinom, biberom, mlevenom paprikom i ostavite da odstoje 20 minuta. U međuvremenu isecite šampinjone, izdinstajte ih na vrelom ulju, dodajte suvi začin, pobiberite, stavite iseckani peršun, mlevenu papriku, promešajte i sklonite s ringle. Svaki file premažite s malo meda, nanesite sloj pripremljene smese od šampinjona i urolajte. Vatrostalnu činiju podmažite uljem, pa poređajte kolutiće krompira i kockice šargarepe. Pospite suvim začinom, odozgo poređajte rolovane filete, prelijte vinom, sipajte pola čaše vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni. Servirajte uz zelenu salatu.
0 comments:
Post a Comment