POTREBNO JE
- pakovanje fileta oslića,
- suvi mediteranski začin,
- 300 g šargarepe,
- 300 g graška,
- maslinovo ulje,
- 4 čena belog luka,
- vlašac,
- 100 ml belog vina,
- so,
- biber
Na pari skuvajte grašak i šargarepu, pa ih odvojeno stavite u blender i usitnite. Svaki pire stavite u posebnu činiju. Na zagrejanom ulju propržite odmrznute i oceđene filete oslića koje ste prethodno obilno posuli mediteranskim začinom. Izvadite filete, a na preostalom ulju propržite sitno naseckan beli luk i belo vino, pa dinstajte da vino napola ispari. Po dve kašike ovog safta dodajte u šargarepu i grašak, začinite solju i biberom i svaki pire dobro promešajte. Vratite filete u preostali sos, posolite ih i pospite seckanim vlašcem.
0 comments:
Post a Comment