Saturday, May 11, 2013

Oslić sa dva pirea

Oslić sa dva pirea

POTREBNO JE
  • pakovanje fileta oslića, 
  • suvi mediteranski začin, 
  • 300 g šargarepe, 
  • 300 g graška, 
  • maslinovo ulje, 
  • 4 čena belog luka, 
  • vlašac, 
  • 100 ml belog vina, 
  • so, 
  • biber
PRIPREMA
Na pari skuvajte grašak i šargarepu, pa ih odvojeno stavite u blender i usitnite. Svaki pire stavite u posebnu činiju. Na zagrejanom ulju propržite odmrznute i oceđene filete oslića koje ste prethodno obilno posuli mediteranskim začinom. Izvadite filete, a na preostalom ulju propržite sitno naseckan beli luk i belo vino, pa dinstajte da vino napola ispari. Po dve kašike ovog safta dodajte u šargarepu i grašak, začinite solju i biberom i svaki pire dobro promešajte. Vratite filete u preostali sos, posolite ih i pospite seckanim vlašcem.

0 comments:

Post a Comment