Wednesday, May 8, 2013

Oslić u sosu od povrća i začina


Oslić u sosu od povrća i začina

Oslić u sosu od povrća i začina

Za 4 osobe potrebno je:
  • 4 fileta oslića,
  • 1 1/2 kašika vinskog sirćeta,
  • 5 svežih grančica ruzmarina (3 kašičice iseckanog),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • morska so i
  • biber po ukusu.
  • Preliv:
  • 1 manja tikvica,
  • 1 manji plavi patlidžan,
  • 3 čeri paradajza,
  • 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
  • 4 čena belog luka,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 kašičice seckane majčine dušice,
  • so i
  • biber po ukusu.
Priprema
Napravite marinadu od sirćeta, ruzmarina, maslinovog ulja, morske soli i bibera, prelijte preko filete oslića i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Na zagrejanom tiganju ili na roštilju ispecite ribu, prelijte je marinadom, umotajte u foliju i odložite sa strane. U tiganj sipajte malsinovo ulje i na kratko propržite sitno iseckani beli i crni luk, zatim dodajte izrendane tikvice, plavi patlidžan, paradajz, majčinu dušicu, so i biber. Pržite 10-ak minuta na umerenoj temperaturi i sipajte preko oslića. Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment