Oslić u sosu od povrća i začina
Za 4 osobe potrebno je:
- 4 fileta oslića,
- 1 1/2 kašika vinskog sirćeta,
- 5 svežih grančica ruzmarina (3 kašičice iseckanog),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- morska so i
- biber po ukusu.
- Preliv:
- 1 manja tikvica,
- 1 manji plavi patlidžan,
- 3 čeri paradajza,
- 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja,
- 4 čena belog luka,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 kašičice seckane majčine dušice,
- so i
- biber po ukusu.
Napravite marinadu od sirćeta, ruzmarina, maslinovog ulja, morske soli i bibera, prelijte preko filete oslića i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Na zagrejanom tiganju ili na roštilju ispecite ribu, prelijte je marinadom, umotajte u foliju i odložite sa strane. U tiganj sipajte malsinovo ulje i na kratko propržite sitno iseckani beli i crni luk, zatim dodajte izrendane tikvice, plavi patlidžan, paradajz, majčinu dušicu, so i biber. Pržite 10-ak minuta na umerenoj temperaturi i sipajte preko oslića. Služite toplo.
0 comments:
Post a Comment