Wednesday, May 15, 2013

Oslić sa maslinkama

Oslić sa maslinkama




Za 4 osobe:

  • 800 g zamrznutog oslića, 
  • 100 g crnih maslinki, 
  • 100 g zelenih maslinki, 
  • 2 čena belog luka,
  •  veza peršuna, 
  • kašičica sušenog majorana, 
  • kašičica slačice u prahu, 
  • kašičica šafrana u prahu, 
  • 1 dl belog vina, 
  • maslinovo ulje,
  •  so i biber.


Maslinke očistite, iseckajte i pomešajte sa seckanim belim lukom i polovinom peršuna. Dodajte so, biber, majoran, slačicu i sve dobro promešajte. Upijajućim papirom dobro obrišite odmrznutu ribu, napunite je pripremljenim filom i položite je na veći list kolačarskog papira koji možete kasnije presaviti i napraviti paket. Ribu pospite peostalim seckanim peršunom i belim lukom, prelijte maslinovim uljem i vinom u koje ste umešali šafran u prahu, posolite, pobiberite, zatvorite paket, položite ga u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Služite sa barenim krompirom, prelivenim sokom koji je riba pustila tokom pečenja.

0 comments:

Post a Comment