Za 4 osobe:
- 800 g zamrznutog oslića,
- 100 g crnih maslinki,
- 100 g zelenih maslinki,
- 2 čena belog luka,
- veza peršuna,
- kašičica sušenog majorana,
- kašičica slačice u prahu,
- kašičica šafrana u prahu,
- 1 dl belog vina,
- maslinovo ulje,
- so i biber.
Maslinke očistite, iseckajte i pomešajte sa seckanim belim lukom i polovinom peršuna. Dodajte so, biber, majoran, slačicu i sve dobro promešajte. Upijajućim papirom dobro obrišite odmrznutu ribu, napunite je pripremljenim filom i položite je na veći list kolačarskog papira koji možete kasnije presaviti i napraviti paket. Ribu pospite peostalim seckanim peršunom i belim lukom, prelijte maslinovim uljem i vinom u koje ste umešali šafran u prahu, posolite, pobiberite, zatvorite paket, položite ga u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Služite sa barenim krompirom, prelivenim sokom koji je riba pustila tokom pečenja.
0 comments:
Post a Comment