Wednesday, May 8, 2013

Oslić na francuski način


Oslić na francuski način

Oslić na francuski način

Za 4 osobe potrebno je:
  • 4 fileta oslića,
  • veza zelja,
  • 25 g maslaca,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 dl vermuta,
  • 2,5 dl pavlake,
  • 2 kašičice soka od limuna,
  • morska so i
  • biber.
Priprema

U tiganju istopite maslac i na njemu kratko propržite sitno iseckan crni luk. Operite i očistite zelje, sitno ga iseckajte i stavite u tiganj. Sipajte vermut i kuvajte 5 minuta povremeno mešajući, pa dodajte pavlaku i sok od limuna. Dobro promešajte, kuvajte oko 10 minuta na umerenoj tempareturi, posolite i pobiberite. U međuvremenu filete oslića ispecite na roštilju ili u gril tiganju. Sklonite preliv sa ringle i prelijte preko fileta oslića. Ukrasite kriškama limuna.

0 comments:

Post a Comment