Thursday, May 9, 2013

Oslić na pari

Oslić na pari

Za 4 osobe:
  • 4 filea od po 150 g oslića, 
  • paket smrznutog mešanog povrća, 
  • 2,5 dl milerama, 
  • 2 limuna, 
  • po 2 grančice peršuna, vlašca i celera, 
  • so, biber i malo maslinovog ulja.
Riblje filee poređajte po dnu šerpe, prelijte limunovim sokom, dodajte smrznuto povrće, posolite, pobiberite, prelijte s malo maslinovog ulja, poklopite i šerpu položite u veću posudu do pola napunjenu vodom. Kuvajte na pari dok povrće ne omekša. Za to vreme pomešajte mileram i sok od preostalog limuna, začinite sitno iseckanim peršunom, vlašcem i celerom, posolite, pobiberite i sve snažno umutite. Obarenu ribu i povrće prebacite na poslužavnik, prelijte pripremljenim sosom i servirajte uz obareni krompir.

0 comments:

Post a Comment