Oslić na pari
Za 4 osobe:
- 4 filea od po 150 g oslića,
- paket smrznutog mešanog povrća,
- 2,5 dl milerama,
- 2 limuna,
- po 2 grančice peršuna, vlašca i celera,
- so, biber i malo maslinovog ulja.
Riblje filee poređajte po dnu šerpe, prelijte limunovim sokom, dodajte smrznuto povrće, posolite, pobiberite, prelijte s malo maslinovog ulja, poklopite i šerpu položite u veću posudu do pola napunjenu vodom. Kuvajte na pari dok povrće ne omekša. Za to vreme pomešajte mileram i sok od preostalog limuna, začinite sitno iseckanim peršunom, vlašcem i celerom, posolite, pobiberite i sve snažno umutite. Obarenu ribu i povrće prebacite na poslužavnik, prelijte pripremljenim sosom i servirajte uz obareni krompir.
0 comments:
Post a Comment