Tuesday, May 28, 2013

Oslić na pari

Oslić na pari



Za 4 osobe:

  • 4 fileta oslića od oko 250 g, 
  • 4 limete, 
  • 2 glavice luka, 
  • 2 kašike ribljeg bujona iz kocke, 
  • 800 g smrznutog povrća (na primer "zlatna mešavina"), 
  • grančica majčine dušice, 
  • 2 kašičice margarina, 
  • 1 dl belog vina, 
  • 2 kašičice gustina,
  •  pola limuna, 
  • so i biber.


Na dno posude rasporedite kolutove limete, položite filete oslića, posolite, pobiberite, posudu poklopite i stavite u veću šerpu koju ste do pola napunili vodom i kuvajte do vrenja. Kada voda u donjoj posudi proključa kuvajte još 15 minuta na pari. Na isti način na pari kuvajte i smrznuto povrće. Za to vreme na vrelom margarinu ispržite luk, dodajte belo vino, ranije pripremljen riblji bujon i kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte gustin koji ste razmutili u limunovom soku, posolite, pobiberite i dinstajte još dva-tri minuta da se sos zgusne. Obarene filete oslića položite preko kolutova limete, prelivene sosom i okružene obarenim povrćem.

0 comments:

Post a Comment