Tuesday, May 14, 2013

Riblji kroketi iz Senegala

Riblji kroketi iz Senegala



Za 2 osobe

  • 500 g oslić fileta
  • ½ dl mleka
  • 2 jaja
  • kriška hleba
  • 100 g bundeve
  • 2 čena belog luka
  • so i biber
  • ½ kašičice tucane sudžuk paprike
  • kašika seckanog peršunovog lista
  • brašno za paniranje
  • ulje za prženje


Umak


  • 100 g majoneza
  • kašičica rena
  • glavica crnog luka


Način pripreme

1. Umutiti jaja, mleko i po ½ kašičice soli, bibera i sudžuk paprike.

2. U blenderu usitniti hleb i filete ribe. Zatim u blender dodati peršunov list i 3 kašike umućene smese od jaja, mleka i začina. Dodati i beli luk, pa blenderom napraviti kompaktnu masu.

3. Dobijenu masu izvaditi u činiju, pa joj dodati rendanu bundevu te je začiniti sa po jednom kašičicom soli i bibera. Zatim sve rukom umesati u kompaktnu masu. Prekriti je prijanjajućom folijom, te je staviti u frižider da se stegne na 15 minuta.

4. Formirati krokete i uvaljati u brašno, pa u preostalu masu od jaja, mleka i začina. Krokete pržiti u zagrejanom ulju na srednje jakoj vatri.

5. U manjoj činiji pomešati majonez, ren i sitno iseckanu glavicu luka. Dobijeni umak servirati uz krokete

0 comments:

Post a Comment